O piele tânără şi sănătoasă? Iată ce trebuie să eviţi!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii sunt de părere că folosirea produselor de protecţie solară şi expunerea pe perioade mai scurte la razele solare pot face diferenţa în ceea ce priveşte îmbătrânirea prematură a pielii.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii după ce au realizat un studiu la care au participat 231 de femei de vârste diferite. Iniţial, voluntarele au fost întrebate despre obiceiurile zilnice, dar şi dacă erau iubitoare de soare şi preferau să obţină în fiecare vară bronzul ideal.

Ulterior, ele au fost văzute mai multe specialişti dermatologi pentru a analiza starea pielii, respectiv apariţia semnelor specifice îmbătrânirii premature.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participantele care se expuneau pe perioade scurte la soare aveau mai puţine riduri sau pete la nivelul tenului, spre deosebire de cele care se expuneau mai mult la razele solare.

„Se ştia până acum că pentru a avea o piele tânără este necesar doar să o îngrijeşti corespunzător şi să bei mai multă apă pe parcursul zilei. Clar este că şi expunerea moderată la soare are un rol important în ceea ce priveşte aspectul tânăr şi sănătos al tenului“, a precizat Alexa Kimball, profesor de Dermatologie.

În urma analizelor, specialiştii au descoperit că femeile care se expuneau mai des la razele solare aveau o cantitate mai mare la nivelul pielii din gena CDKN2A, cea care poate favoriza procesul de îmbătrânire a pielii.