O nou─â terapie cu celule stem poate trata problemele inimii

1 2 jpg jpeg

Descoperirile pot permite speciali┼čtilor s─â foloseasc─â celulele stem pentru a trata chiar ┼či afec┼úiunile cardiace mai vechi, indiferent de v├órsta pacien┼úilor.

├Än plus, ├«n urma acestui proces nu exist─â posibilitatea ca inima pacien┼úilor s─â resping─â tratamentul cu celule stem. Cercet─âtoarea Milica Radisic ┼či echipa ei au creat un mediu propice ├«n laborator care a permis ca celule stem recoltate ├«n urm─â cu ceva timp s─â creasc─â.

,,La scurt timp procesul de ├«mb─âtr├ónire a celulelor stem s-a oprit ┼či le-am putut folosi pentru a trata problemele cardiace minore, dar ┼či pe cele mai grave. Av├ónd ├«n vedere c─â p├ón─â acum au fost cazuri ├«n care inima pacientului nu a acceptat tratamentul cu celule stem, descoprirea noastr─â este una pe m─âsura a┼čtept─ârilorÔÇŁ, a afirmat Milica Radisic, profesor asociat la Universitatea din Toronto, din Canada.

Până în prezent toate studiile clinice au arătat că există posibilitatea ca terapia cu propriile celule stem să fie respinsă de cordul pacientului.

Rezultatele cercetării au fost publicate în publicaţia medicală a Colegiului American de Cardiologie.