O nouă sursă de informare pentru pacienţii cu leucemie

1 2 jpg jpeg

Sursa de informaţii, lansată de companie famaceutică, oferă pacienţilor cu LMC informaţii medicale accesibile şi instrumente utile pe parcursul diferitelor etape ale experienţei lor.

Conţinutul educativ al site-ului “My CML Life” a fost elaborat de către compania farmaceutică în colaborare cu comitetul său consultativ, compus din experţi medicali în LMC care au verificat informaţiile ştiinţifice şi din reprezentanţi ai pacienţilor care s-au asigurat că nevoile pacienţilor sunt luate în considerare.

,,My CML Life oferă pacienţilor informaţii despre simptomele şi diagnosticul LMC, o prezentare generală a tratamentelor, la ce anume să se aştepte odată cu iniţierea tratamentului şi pe parcursul monitorizării bolii. Site-ul oferă de asemenea pacienţilor instrumente şi servicii practice uşor de utilizat. Acestea includ posibile întrebări pe care pacienţii le pot adresa medicilor în timpul tratamentului şi vizitelor de monitorizare. My CML Life propune şi sugestii de jurnale în care pacienţii îşi pot nota şi urmări evenimentele adverse pentru a-i ajuta să-şi monitorizeze progresul, alături de recomandări privind managementul bolii care să îi ajute pe parcursul experienţei lor zilnice cu LMC. Sunt de asemenea puse la dispoziţie link-uri spre alte resurse utile, inclusiv o listă cu grupuri de susţinere pentru pacienţi, astfel încât aceştia să poată accesa informaţii de la experţi consacraţi în domeniul LMC”, a precizat în cadrul conferinţei de presă medicul Javier López Jiménez, şeful departamentului clinic al spitalului Ramón y Cajal din Madrid, Spania.