O nouă sursă de informare despre cancer

1 2 jpg jpeg

Dedicat în primul rând bolnavilor de cancer, dar şi celor apropiaţi lor, precum şi tuturor celor care vor să afle cele mai noi descoperiri sau sfaturi de prevenire, site-ul www.diagnostic-cancer.ro este iniţiativa unor doctori care visau de multă vreme la o astfel de pagină utilă. Proiectul editorial Diagnostic: Cancer va fi o sursă extraordinară - şi gratuită – de informaţii pentru toţi cei afectaţi de această afecţiune sau pentru toţi cei curioşi în legătură cu ea.

„Am simţit nevoia acestui portal care să le fie de folos celor care primesc acest diagnostic şi nu ştiu de unde să înceapă lupta cu boala, nu ştiu ce presupune o chimioterapie sau ce terapii ţintinte sunt disponibile în acest moment şi care dintre ele sunt accesibile şi în România. Ştim mult prea bine cât de important este pentru pacienţi să simtă că le sunt lămurite toate întrebările care îi macină şi să primească toate informaţiile dintr-o sursă de încredere”, spune doctor Isabela Komporaly, iniţiatoarea proiectului Diagnostic Cancer.

Pe lângă explicaţii despre tipurile de tratamente, studii de ultimă oră legate de cancer, statistici despre ţara noastră, dar şi mituri spulberate despre maladia supranumită împăratul bolilor, cititorii pot interacţiona cu specialiştii. O ocazie rară de a adresa întrebări unor medici cu experienţă care să vină cu o opinie cu greutate.

“Există o secţiune specială “Întreabă oncologul” unde ne pot trimite nelămuririle lor şi vom încerca să venim cu răspunsuri potrivite”, adaugă Isabela Komporaly.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 50.000 de români s-au stins în 2014 din cauza cancerului. Cancerul de plămâni, de sâni, de colon sau de stomac fac cele mai multe victime. Dincolo de aceste cifre OMS, clasamentele care plasează deseori România printre ţările cu mortalitate ridicată de cancer pot fi explicate prin depistarea tardivă a maladiei – românii nu fac controale regulate şi amână sfătuirea cu medicul până în momentul în care nu mai pot suporta simptomele.

.