O nouă metodă de luptă împotriva cancerului

1 2 jpg jpeg

De┼či p├ón─â ├«n prezent medicii apelau la tratamentul cu radia┼úii ┼či la interven┼úiile chirugicale pentru a opri migrarea celulelor maligne, ├«n multe dintre cazuri ┼čansele de tratare a persoanei se reduceau considerabil.

├Än cadrul cercet─ârii, speciali┼čtii de la Universitatea Cornell din SUA au folosit s├ónge uman ┼či mai t├órziu de cobai pentru a testa efectele a dou─â proteine.

Folosite simultan, cele două proteine formau un strat lipicios în jurul leucocitelor, celulele albe din sângele sagnvin. Astfel, cercetătorii au observat că odată ce intrau în contact celulele canceroase cu proteinele, cele maligne mureau.

,,Aproximativ 90% dintre decesele cauzate de cancer sunt legate de metastaze. Prin intermediul studiului am descoperit o nou─â modalitate prin care celulele canceroase sunt oprite ├«nainte de a afecta ┼či ┼úesuturile s─ân─âtoase. Toate acestea se pot realiza prin injectarea proteinelor speciale ├«n s├óngele pacientuluiÔÇŁ, a precizat Michael King, profesor de ┼×tiin┼úe Biomedicale la Universitatea Cornell.

Concluziile studiului au fost publicate online ├«n publica┼úia medical─â ,,Proceedings of the National Academy of SciencesÔÇŁ.