O nouă metodă de luptă împotriva cancerului

1 2 jpg jpeg

Deşi până în prezent medicii apelau la tratamentul cu radiaţii şi la intervenţiile chirugicale pentru a opri migrarea celulelor maligne, în multe dintre cazuri şansele de tratare a persoanei se reduceau considerabil.

În cadrul cercetării, specialiştii de la Universitatea Cornell din SUA au folosit sânge uman şi mai târziu de cobai pentru a testa efectele a două proteine.

Folosite simultan, cele două proteine formau un strat lipicios în jurul leucocitelor, celulele albe din sângele sagnvin. Astfel, cercetătorii au observat că odată ce intrau în contact celulele canceroase cu proteinele, cele maligne mureau.

,,Aproximativ 90% dintre decesele cauzate de cancer sunt legate de metastaze. Prin intermediul studiului am descoperit o nouă modalitate prin care celulele canceroase sunt oprite înainte de a afecta şi ţesuturile sănătoase. Toate acestea se pot realiza prin injectarea proteinelor speciale în sângele pacientului”, a precizat Michael King, profesor de Ştiinţe Biomedicale la Universitatea Cornell.

Concluziile studiului au fost publicate online în publicaţia medicală ,,Proceedings of the National Academy of Sciences”.