O nouă ediţie a campaniei „Donează sânge! Fii erou!”, organizată la Bucureşti

1 2 jpg jpeg

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” , desfăşoară, în perioda 23-27 aprilie 2018, în intervalul orar 8.30-13.30, o nouă ediţie a campaniei „Donează sânge! Fii erou!”

Pentru o coordonare facilă a procesului de

, în ediţia de primăvară a acestui an, vor fi puse la dispoziţie două centre de recoltare: Palatul Facultăţii de Medicină (bd. Eroii Sanitari, nr. 8) şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti (str. Dr. Constantin Caracas, nr. 2), scrie Agerpres.

Potrivit coordonatorilor principali, Delia Vasile şi Cristiana Voicu, este o campanie de informare şi responsabilizare socială.

„Unul dintre obstacolele cu care ne confruntăm este informarea încă precară a populaţiei în ceea ce priveşte donarea de sânge. Ne dorim să facem cunoscute aceste cazuri publicului larg, să ajutăm oamenii să conştientizeze că nu este suficient să doneze numai în cazul unor calamităţi sau în cazul în care cineva drag este în suferinţă. Nevoia de sânge este constantă! Campania noastră nu este numai o campanie de donare de sânge, ci şi de informare şi responsabilizare socială", se spune în comunicat.

De asemenea, personalul de la Centrul de Transfuzie Sanguină încearcă să spulbere mitului potrivit căruia donarea de sânge dăunează organismului.

„Pe lângă faptul că este un act nobil, donarea de sânge contribuie, în mod benefic, asupra stării de sănătate a organismului! Aşteptăm la campania noastră donatorii constanţi, precum şi persoanele eligibile pentru a dona sânge, dar care nu au făcut acest lucru până acum”, au precizat studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Potrivit statisticilor, în România doar 1,7% din populaţie donează sânge, în contextul în care, în fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge , iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieţi.

Începând din anul 2008, „Donează sânge! Fii erou!”este un eveniment organizat bianual la nivel naţional de către asociaţiile studenţilor la medicină şi îşi propune să combată deficitul de sânge şi produse de sânge din unităţile spitaliceşti din România prin organizarea unei colecte extinse de sânge şi prin susţinerea unei puternice campanii de informare şi responsabilizare socială.