O legumă banală poate să-ţi salveze viaţa, în verile caniculare

1 2 jpg jpeg

Aceste legume, cu un conţinut bogat în apă - 95% - sunt folositoare în primul rând în hidratarea organismului, dar ele conţin, de asemenea, cantităţi importante de fosfor, potasiu, magneziu, calciu, carbon, dar şi de vitaminele A, B, C şi E şi antioxidanţi carotenoizi, ceea ce le recomandă în tratarea multor boli.

Chiar dacă nu au o culoare portocalie evidentă - precum morcovii, de exemplu - aceste legume, prin antioxidanţii carotenoizi sunt importanţi pentru menţinerea sănătăţii ochilor.

Înainte de a afla numele acestui aliment preţios, să vedem în ce boli anume are efect consumul lor, mai ales pe timp de vară:

1. Împotriva bolilor cardiovasculare

Riscul de infarct şi de accidente vasculare scade dacă veţi consuma constant această legumă, cu rol benefic în scăderea tensiunii arteriale. Manganul, vitaminele A, C şi B2, magneziul, potasiul, cuprul, fosforul şi fibrele ajută la prevenirea aterosclerozei, iar acidul folic ajută organismul să reducă homocisteina care contribuie la apariţia atacurilor de cord sau cerebrale.

Fibrele scad nivelul colesterolului din sânge, reducând astfel riscul apariţiei aterosclerozei şi apariţia afecţiunilor cardiace. Iată, deci, un aliment-medicament complex, care e recomandat atât cardiacilor recunoscuţi, cât şi în prevenirea bolilor de tip cardiovascular, care pot să apară fără veste, pe timp de vară, mai ales în verile caniculare, cum este aceasta.

Înainte de a trece la următoarele grupe de boli în care această legume şi-a dovedit eficienţa, să-i spunem şi numele. Este vorba despre:

Citeşte articolul mai departe pe ANTENA SATELOR