Numărul deceselor cauzate de cancer sunt în scădere

1 2 jpg jpeg

Cercetarea, realizată pentru toate tipurile de cancer în 27 de ţări, a arătat că bărbaţii sunt mai predispuşi să moară din cauza cancerului decât femeile.

Cu toate acestea, cancerul mamar rămâne principala cauză de deces în rândul femeilor, fiind urmată de cazurile de cancer pulmonar, provocat de fumatul frecvent sau de inhalarea fumul de la alte persoane.

Oamenii de ştiinţă din Italia şi Elveţia au publicat în Jurnalul Medical ,,Analele Oncologiei” ratele de deces în cazul bărbaţilor (139% la 100.000) şi a femeilor în 2012 (85% la 100.000).

,,Deşi rezultatele privind numărul deceselor provocate de cancer este mai mare decât cel din 2007, acest lucru se datorează faptului că şi numărul de persoane care locuiesc în Uniunea Europeană este mai mare. Cifrele mai mici obţinute faţă de anul anterior arată că au apărut anumite progrese privind tratamentul cancerului, iar persoanele au devenit mai receptive când vine vorba de controalele preventive”, a afirmat Fabio Levi, cercetător la Institutul de Medicină Socială şi Preventivă, de la Universitatea ,, Lausanne” din Elveţia.