Numărul de ţigări fumate depinde de materialul nostru genetic

1 2 jpg jpeg

Pentru a afla mai multe despre aceste gene, cercet─âtorii de la 50 de institu┼úii medicale din SUA au analizat materialul genetic de la mai mult de 32.000 de persoane afro-americane, fum─âtoare ┼či nefum─âtoare. Situa┼úia este ├«ns─â similar─â ┼či ├«n cazul europenilor.

Conform acestei cercet─âri, o variant─â a receptorului de nicotin─â care se g─âse┼čte ├«n materialul genetic poate prezice num─ârul de ┼úig─âri pe care le fumeaz─â persoan─â.

,,O anumit─â zon─â, mai exact anumite gene pe care le mo┼čtenim sunt foarte importante c├ónd vine vorba de aceast─â dependen┼ú─â de tutun. ├Än func┼úie de aceste gene, ajungem s─â fum─âm o singur─â ┼úigar─â pe zi sau chiar un pachet sau mai multÔÇŁ, a afirmat Helena Furberg, medic epidemiologist la Centrul de Tratare a Cancerului ,,Memorial Sloan-KetteringÔÇŁ din New York.

Rezultatele studiului pot aduce beneficii si când vine vorba de tratamentele de renunţare la fumat, respectiv de prevenire a cancerului pulmonar sau a altor boli ce pot fi produse de fumat.

Descoperirile studiului vor fi publicate ├«n Jurnalul Medical ,,Translational PsychiatryÔÇŁ din data de 22 mai.