Nucile pot îmbunătăţi calitatea spermei

1 2 jpg jpeg

Bărbaţii care mănâncă câte 2,5 grame de nuci pe zi, timp de 12 săptămâni, îşi pot îmbunătăţi astfel calitatea spermei. Studiul a venit ca urmare a tot mai multor dovezi conform cărora alimentaţia poate influenţa fertilitatea.

La cercetare au participat 117 bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 35 de ani, care consumau multă carne, lapte, dulciuri şi pâine.

O parte dintre ei au primit în fiecare zi câte 2,5 grame de nuci, în timp ce ceilalţi au urmat dieta de dinainte de studiu.

La începutul cercetării, dar şi la finalul ei, calitatea spermei participanţilor a fost analizată pentru a fi verificată concentraţia, vitalitatea şi anomaliile cromozomiale, factori care pot influenţa fertilitatea.

În cazul bărbaţilor care au consumat nuci rezultatele au fost mai bune decât la cei care au avut aceeaşi dietă.

,,Nivelul ridicat de acizi graşi Omega-3 din nuci poate influenţa într-o mare măsură calitatea spermei, respectiv fertilitatea. Atât suplimentele cu ulei de peşte, cât şi cele care conţin acizi graşi Omega-3 sunt indicate bărbaţilor care doresc să devină tătici. În special în această perioadă trebuie acordată mai multă atenţie alimentaţiei”, a precizat Wendie Robbins, profesor la Şcoala de Sănătate Publică ,,UCLA”.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Biologia reproducerii”.