Nu te odihneşti suficient? Iată la ce risc te expui!

1 2 jpg jpeg

În schimb, specialiştii olandezi spun că un somn odihnitor scade la jumătate riscul de apariţie a problemelor cardiovasculare.

În cadrul cercetării, la care au participat 14.000 de persoane pentru o perioadă de 12 ani, oamenii de ştiinţă au analizat patru obiceiuri din stilul de viaţă al participanţuilor: dacă ei făceau mişcare, dacă aveau o alimentaţie sănătoasă şi dacă nu fumau, fie nu consumau alcool.

În urma analizei, specialiştii au observat că participanţiii care aveau un stil de viaţă sănătos, care să includă mişcare, dietă sănătoasă, fără alcool şi tutun, aveau cu 57% mai redus riscul de boli cardiace şi cu 67% riscul de a deceda în urma unui atac de cord.

În plus, cercetătorii au afirmat că participanţii care aveau un program de somn odihnitor aveau cu 65% mai mic riscul de boli ale inimii şi cu 83% mai puţine şanse să moară în urma unui atac de cord.

,,Un program de somn stabil este mai mult decât necesar. Importanţa somnului ar trebui menţionată ca o altă variantă de a reduce riscul de boli cardiovasculare”, a afirmat Monique Verschuren, medic la Institutul Naţional de Sănătate Publică din Olanda.

Rezultatele studiului au fost publicate Jurnalul European de Cardiologie Preventivă.