Nu mai scapi de mătreaţă? Iată ce poate fi de vină!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celor mai recente studii în domeniu au arătat că persoanele care locuiesc în zone unde nivelul de poluare este unul ridicat sunt mai predispuse mătreţii, dar şi altor probleme la nivelul scalpului.

Explicaţia cercetătorilor este una simplă: acizii şi alte chimicale din aer aefctează sănătatea scapului şi a podoabei capilare, ceea ce face ca probleme cum este mătreaţă să fie tot mai greu de tratat.

De asemenea, specialiştii susţin că în zonele unde poluarea este mai mare persoanele riscă să aibă şi alte probleme, cum sunt iritaţiile de la nivelul scalpului, dar şi îngroşarea sau subţierea firului de păr.

Astfel, specialiştii au ajuns la concluzia că numărul factorilor care duc la apariţia mătreţii este mai mare, de aceea şi neplăcerea este mai dificil de tratat.

După ce au făcut mai multe teste la nivelul scalpului voluntarilor care au participat la cercetare, oamenii de ştiinţă au observat că cei care locuiesc în zone unde poluarea era mai mare fie sufereau de mătreaţă, fie aveau un risc mai ridicat de a avea probleme de acest fel.

,,Participanţii care aveau un nivel mai mare al biomarkerilor specifici stresului oxidativ în zona scalpului erau şi cei care aveau probleme cu mătreaţa. Radicalii liberi din aer, particulare care afectează şi sănătatea pielii şi care sunt în cantitate mai mare în zonele poluate, sunt cei care duc în timp la apariţia problemelor scapului”, a afirmat Rolanda Wilkerson, cercetător.