Nu eşti un părinte afectuos? Iată cum este afectat copilul!

1 2 jpg jpeg

Scanările cerebrale arată că acei copii care au asistat la certurile dintre părinţi până la vârsta de 11 ani pot suferi anumite modificări la nivelul creierului şi au un risc crescut de afecţiuni psihologice.

Aceste probleme pot apărea ca urmare a tensiunilor dintre părinţi, a abuzului emoţional, a celui fizic, dar şi din cauza lipsei de comunicare şi de afecţiune din familie.

În cadrul studiului, specialiştii de la Universitatea ,,East” din Anglia au realizat mai multe proceduri de scanare a creierului în cazul a 58 de adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 17 şi 19 ani.

Ei făceau parte dintre grup de 1.200 de tineri care au răspuns la mai multe chestionare legate de obiceiurile lor zilnice, certurile dintre părinţi, abuzul din familie. Dintre participanţi, 27 de tineri aveau un istoric din punct de vedere al abuzului verbal şi fizic în familie.

În cazul lor, specialiştii au observat că aveau cerebelul (cunoscut şi sub denumirea de creierul mic) de dimensiuni mai reduse şi erau predispuşi tulburărilor pshice.

,,Descoperirile acestea sunt cu atât mai importante cu cât problemele din familie pot avea un impact uriaş asupra dezvoltării cerebrale a copilului. Şi aici nu vorbim de forma severă a abuzului sau de maltratare, ci şi de discuţiile aprinse în contradictoriu sau de lipsa de comunicare sau de afecţiune din partea părinţilor”, a afirmat Nicholas Walsh, conducătorului cercetării.