Nu consumi alcool? Iată la ce risc te expui!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele obţinute au arătat că băuturile alcoolice, consumate în cantităţi moderate, au rolul de a preveni anumite afecţiuni, dar şi de a reduce nivelul de stres.

Pentru cercetare, specialiştii de la Universitatea din Colorado au analizat datele colectate încă din 1988 în cazul a 41.000 de persoane din SUA.

După ce au format cele două categorii (a celor care consumă alcool şi cei care nu obişnuiesc să bea), cercetătorii au analizat şi motivele pentru care o parte dintre participanţi nu consumau băuturi alcoolice.

Astfel, specialiştii i-au împărţit pe cei care nu beau în trei categorii: abstinenţii (cei care nu au consumat deloc alcool), cei care consumau alcool rar şi cei care consumau alcool cel mult o dată pe lună.

După ce au calculat riscul de mortalitate, cercetătorii au observat că acesta era mai mare în cazul persoanele care nu consumau alcool spre deosebire de cei care aveau acest obicei.

,,Rezultatele studiului au arătat că persoanele care nu consumau alcool aveau un risc mai ridicat de a dezvolta afecţiuni cauzate de stres. Băuturile alcoolice aduc beneficii sănătăţii atâta timp cât nu se pune problema de exagerare sau de abuz”, a afirmat Richard Rogers, directorul Institutului de Ştiinţe Comportamentale din Colorado.