Nu consumi alcool? Iat─â la ce risc te expui!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele ob┼úinute au ar─âtat c─â b─âuturile alcoolice, consumate ├«n cantit─â┼úi moderate, au rolul de a preveni anumite afec┼úiuni, dar ┼či de a reduce nivelul de stres.

Pentru cercetare, speciali┼čtii de la Universitatea din Colorado au analizat datele colectate ├«nc─â din 1988 ├«n cazul a 41.000 de persoane din SUA.

Dup─â ce au format cele dou─â categorii (a celor care consum─â alcool ┼či cei care nu obi┼čnuiesc s─â bea), cercet─âtorii au analizat ┼či motivele pentru care o parte dintre participan┼úi nu consumau b─âuturi alcoolice.

Astfel, speciali┼čtii i-au ├«mp─âr┼úit pe cei care nu beau ├«n trei categorii: abstinen┼úii (cei care nu au consumat deloc alcool), cei care consumau alcool rar ┼či cei care consumau alcool cel mult o dat─â pe lun─â.

După ce au calculat riscul de mortalitate, cercetătorii au observat că acesta era mai mare în cazul persoanele care nu consumau alcool spre deosebire de cei care aveau acest obicei.

,,Rezultatele studiului au ar─âtat c─â persoanele care nu consumau alcool aveau un risc mai ridicat de a dezvolta afec┼úiuni cauzate de stres. B─âuturile alcoolice aduc beneficii s─ân─ât─â┼úii at├óta timp c├ót nu se pune problema de exagerare sau de abuzÔÇŁ, a afirmat Richard Rogers, directorul Institutului de ┼×tiin┼úe Comportamentale din Colorado.