Nu bei apă în timp ce conduci? Iată ce rişti!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii au observat că şoferii care beau câteva înghiţituri de apă pe oră, şi nu 200 ml aşa cum este recomandat, fac de două ori mai multe greşeli în trafic decât atunci când sunt hidrataţi.

La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Nebraska (SUA) după ce au analizat mai multe accidente rutiere şi starea persoanelor care conducea maşinile implicate în accident.

Spre deosebire de bărbaţi, femeile care conduc au un risc mai ridicat de a greşi dacă nu au consumat suficientă apă. Lor le vine mai dificil să gândească şi să se coordoneze în trafic.

,,Se ştia că lipsa corespunzătoare a hidratării poate afecta starea persoanei, doar că acum am aflat că acest lucru este cu atât mai periculos în trafic. Rezultatele scanărilor cerebrale în cazul mai multor participanţi la studiu au arătat că după 90 de minute, timp în care ei au transpirat (şi s-au deshidratat), creierul a avut de suferit ca şi atunci când îmbătrâneşte cu un an”, au afirmat cercetătorii de la Colegiul Regal din Londra, Marea Britanie.

Când vine vorba de consumul de apă, specialiştii susţin că apa plată, cât şi cea minerală oferă exact aceleşi nivel de hidratare.