Nivelul scăzut de vitamina B6, asociat cu inflamaţiile

1 2 jpg jpeg

Cu toate acestea, nu este indicat să apelezi la astfel de suplimente fără recomandarea medicilor. Rezultatele obţinute în urma cercetării au arătat că inflamaţiile cronice pot fi provocate de un nivel redus de vitamina B6.

În cadrul cercetării, publicată în Jurnalul Medical ,,Nutriţia”, oamenii de ştiinţă au comparat nivelul de vitamina B6 din sânge şi cei 13 indicatori ai inflamaţiei în cazul a 2.229 de adulţi.

Dintre participanţi, cei care aveau un risc mai mare de inflamaţie, bazat pe cei 13 indicatori diferiţi, erau şi cei care aveu un nivel scăzut de vitamina B6.

,,Următorul pas este să determinăm mecanimsul prin care nivelul scăzut de vitamina B6 este legat de apariţia inflamaţiilor. Toate aceste asocieri pot să ducă la apariţia unor noi tratamente sau chiar a recomandărilor nutriţionale”, a precizat Lydia Sakakeeny, cercetător la Universitatea ,,Tufts” din Massachusetts, SUA.

Cercetărorii sfătuiesc persoanele care au carenţă de vitamina B6 să introducă în alimentaţie cât mai multe alimente bogate în vitamina B6 (carnea de pui, peşte, legumele boabe, ardeii roşii şi cartofii), nu să apeleze direct la suplimentele din farmacii.