Nivelul redus de vitamina D, risc mai mare de diabet

1 2 jpg jpeg

Pe lângă nivelul redus de vitamina D, copiii au de regulă şi un nivel crescut de rezistenţă la insulină, ceea ce înseamnă că nu sunt capabili să utilizeze efiecient insulina pentru a transforma zahărul din alimente în ,,combustibil” pentru celule.

După ce au măsurat nivelul de vitamina D la copiii cu o greutate normală şi la cei supraponderali, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că obezitatea este în cele mai multe dintre cazuri asociată cu nivelul redus de vitamina D şi rezistenţa la insulină.

,,Rezultatele nostre au arătat că nivelul scăzut de vitamina D la copilul spraponderal este şi un factor ce poate duce la apariţia diabetului de tipul II”, a afirmat Micah Olson, conducătorul studiului, de la Centrul Medical ,,Southwestern” al Universităţii din Texas.

Spre deosebire de copiii care au o greutatea normală, cei supraponderali sau obezi sunt mult mai predispuşi afecţiunilor, printre care diabetul şi hipertensiunea.

Sucurile, lipsa micului dejun şi a activităţii fizice sunt doar câţiva dintre factorii care fac ca nivelul de vitamina D să fie redus în rândul copiilor.