Nivelul mare de testosteron creşte riscul de deces

1 2 jpg jpeg

Testosteronul este hormonul sexual masculin implicat în menţinerea apetitului sexual, a producţiei de spermă, dar şi în sănătatea sistemului osos.

În cadrul cercetării, specialiştii australieni au analizat starea de sănătate şi rata de mortalitate în cazul a 3.690 de participanţi cu vârsta cuprinsă între 70 şi 89 de ani din Perth, Australia.

În intervalul 2001-2004, oamenii de ştiinţă au măsurat nivelul de testosteron al participanţilor. Ulterior, cercetătorii au împărţit persoanele în două grupe: cei care aveau un nivel normal de testosteron şi participanţii care avea fie prea mic sau prea mare nivelul de hormoni masculini.

Astfel, ei au ajuns la concluzia că participanţii care aveau un nivel al testosteronului în limite normale erau şi cei care aveau mai puţine probleme de sănătate, dar şi un risc mai mic de deces.

,,Hormonul sexual masculin este unul dintre factorii care pot prezice riscul de deces în rândul bărbaţilor de vârsta a treia. Când organismul metabolizează testosteronul se produce dihidrotestosteron (DHT), substanţă asociată cu un risc mai mic de deces cauzat de probleme cardice”, a afirmat Bu Beng Yeap, profesor la Universitatea din Australia de Vest.