Nivelul mare de testosteron cre┼čte riscul de deces

1 2 jpg jpeg

Testosteronul este hormonul sexual masculin implicat ├«n men┼úinerea apetitului sexual, a produc┼úiei de sperm─â, dar ┼či ├«n s─ân─âtatea sistemului osos.

├Än cadrul cercet─ârii, speciali┼čtii australieni au analizat starea de s─ân─âtate ┼či rata de mortalitate ├«n cazul a 3.690 de participan┼úi cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 70 ┼či 89 de ani din Perth, Australia.

├Än intervalul 2001-2004, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au m─âsurat nivelul de testosteron al participan┼úilor. Ulterior, cercet─âtorii au ├«mp─âr┼úit persoanele ├«n dou─â grupe: cei care aveau un nivel normal de testosteron ┼či participan┼úii care avea fie prea mic sau prea mare nivelul de hormoni masculini.

Astfel, ei au ajuns la concluzia c─â participan┼úii care aveau un nivel al testosteronului ├«n limite normale erau ┼či cei care aveau mai pu┼úine probleme de s─ân─âtate, dar ┼či un risc mai mic de deces.

,,Hormonul sexual masculin este unul dintre factorii care pot prezice riscul de deces ├«n r├óndul b─ârba┼úilor de v├órsta a treia. C├ónd organismul metabolizeaz─â testosteronul se produce dihidrotestosteron (DHT), substan┼ú─â asociat─â cu un risc mai mic de deces cauzat de probleme cardiceÔÇŁ, a afirmat Bu Beng Yeap, profesor la Universitatea din Australia de Vest.