Nefericirea în cuplu poate cauza infarct

1 2 jpg jpeg

Analiza a descoperit faptul că cei care au trăit ani la rând în conflict cu partenerii sunt mai predispuşi la boli de inimă decât persoanele care au avut mariaje fericite, citat de Mediafax. Această descoperire este valabilă în special pentru soţii - probabil datorită faptului că femeile tind să ascundă mai mult sentimentele negative decât bărbaţii.

Totodată, persoanele care nu sunt fericite alături de partenerii lor au riscuri mai mari de depresie, de hipertensiune şi maladii cardiace.

Căsniciile fericite stimulează sănătatea fizică, iar cele nefericite pot declanşa depresia. Relaţiile de cuplu nefericite pot să îi facă pe oameni să adopte obiceiuri nesănătoase, precum fumatul şi consumul excesiv de alcool şi pot să determine o creştere în organism a concentraţiei de hormoni ai stresului.

Studiul american a mai descoperit că persoanele care au dispute tensionante cu partenerii de cuplu şi au prezentat episoade de depresie prezintă un risc mai mare de obezitate, întrucât cei doi factori par să influenţeze negativ felul în care organismul procesează alimentele bogate în grăsimi.

La cercetare au luat parte 1.200 persoane căsătorite, cu vârste cuprinse între 57 şi 85 de ani. Studiul, publicat în Journal Of Health And Social Behavior, a evidenţiat faptul că mariajele nefericite, marcate de dispute, critici şi solicitări excesive, sunt dăunătoare pentru sănătatea inimii.