Muzica pune pe fugă tristeţea

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii finlandezi au descoperit că bolnavilor de depresie care urmează terapii prin muzică le sunt ameliorate mai uşor simptomele afecţiunii. Experţii finlandezi de la „University of Jyväskylä“ au efectuat un studiu la care au participat 79 de bolnavi, care sufereau de depresie.

În urma experimentului, oamenii de ştiinţă au observat că şedinţele terapeutice unde se apelează la instrumentele muzicale precum tobe, xilofon au rezultate mai bune, în comparaţie cu şedinţele de consiliere obişnuite. Pentru că, prin muzică, pacienţii se relaxează, îşi exprimă sentimentele, emoţiile şi îşi pot exterioriza trăirile fără prea mult efort.

Christian Gold, expert la „University of Jyväskylä“, spune că terapia prin muzică are calităţi specifice, care permit oamenilor să se exprime şi să interacţioneze într-un mod nonverbal, chiar şi atunci când nu-şi găsesc cuvintele pentru a-şi descrie corect emoţiile“. Mike Crawford, doctor în boli mintale la „Imperial College London“, crede că „rezultatele acestui studiu vor duce la îmbunătăţirea dispoziţiei la pacienţii cu depresie“.