Muzica diminuează durerea

1 2 jpg jpeg

Acest studiu a fost efectuat pe 42 de copii cu vârste între 3 şi 11 ani care au avut nevoie de îngrijire de urgenţă la spitalul de pediatrie şi cărora li s-au pus perfuzii.

În timpul studiului, care a durat din ianuarie 2009 până în martie 2010, doar unii dintre copii au beneficiat de muzică în timp ce li se realiza procedura.

Ce s-a măsurat în timpul cercetării

În tot acest timp, specialiştii măsurau nivelul de disconfort, ritmul cardiac, nivelul de durere perceput de copii dar şi cât de mulţumiţi erau părinţii şi cadrele medicale care se îngrijeau de caz.

„Am observat o diferenţă în nivelul de durere raportat: copiii care au beneficiat de muzică simţeau mai puţină durere imediat după procedură”, a spus coordonatorul acestui studiu

O intervenţie simplă care pooate face diferenţa

„Constatările sunt importante din punct de vedere clinic şi este vorba de o intervenţie simplă care poate face o mare diferenţă. Punând muzică pentru copii care sunt supuşi la proceduri dureroase reprezintă o intervenţie fără costuri mari”, a adăugat specialistul.

Îi scapă şi de stres

În urma acestui studiu, s-a demontrat că atunci când ascultă muzică, copiii declară că simt un nivel mult mai mic de durere. În acelaşi timp ei sunt mai puţin stresaţi.