Munceşti în spaţiu deschis? Află la ce eşti expus!

1 2 jpg jpeg

Microbii şi stresul din locurile de muncă deschise sunt cauzele pentru care salariaţii care lucrează în acest mediu sunt mai puţin eficienţi, nefericiţi şi mai bolnavi, se arată în cercetarea apărută în „Scandinavian Journal of Work, Environment and Health”.

În cadrul studiului au fost analizate locurile de muncă ale unui grup de 2.403 de salariaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 59 de ani. Spaţiile în care aceştia îşi desfăşurau activitatea au fost grupate în: deschise (mai mult de 6 angajaţi), birouri cu 3 până la 6 salariaţi, cele cu 2 persoane şi birouri individuale. Apoi, specialiştii au analizat de câte ori angajaţii au fost nevoiţi să lipsească la serviciu din cauza bolii.

Cercetarea a arătat ca persoanele care muncesc în spaţii deschise au fost nevoite să lipsească mai mult (8 zile) în comparaţie cu cele care lucrau în birouri individuale (în medie, 4,9 zile).

În spatiile libere, atât zgomotele, cât şi germenii care produc îmbolnăvire se propagă mai repede. Autorii studiului atrag atenţia că zgomotul continuu dăunează nu numai sănătaţii, ci şi performanţei la locul de muncă.