Motivul pentru care trebuie să incluzi legumele verzi în dietă

1 2 jpg jpeg

Pe lângă aceste beneficii, introducerea legumelor cu frunze verzi în alimentaţie scade riscul de apariţie a atacului de cord şi a accidentului vascular cerebral.

Specialiştii susţin că substanţele, în special nitraţii, din aceste legume declanşează o reacţie în lanţ care lărgesc vasele de sânge, ajută la arderea grăsimilor şi combat diabetul de tipul II şi obezitatea.

După ce au analizat obiceiurile alimentare a mai multor participanţi, cercetătorii de la Universitatea Cambridge şi de la Universitatea Southampton au ajuns la concluzia că introducerea acestor legume cu frunze verzi în dietă oferă protecţie împotriva mai multor boli.

,,Deşi o mare parte dintre persoane se feresc de legume precum broccoli, spanac, varză, studiile recente au arătat că ele aduc foarte multe beneficii sănătăţii cardiace şi nu numai. Astfel de legume pot reduce producţia hormonului eritropoietină (produs de ficat şi rinichi), cel care determină nivelul celulelor roşii din organism”, a afirmat Tom Ashmore, cercetător la Fundaţia Cardiacă Britanică.