Motivul pentru care menopauza vine mai devreme

1 2 jpg jpeg

Pentru a vedea care este legătura dintre expunerea la metale şi apariţia timpurie a perioadei de menopauză, specialiştii au analizat stare de sănătate e 430 de femei.

Ei au comparat care a fost nivelul de expunere la plumb de dinainte, dar şi starea de sănătate a participantelor după ce au intrat la menopauză.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că cele care au fost expuse mai mult la plumb au intrat mult mai repede decât celelalte participante la menopauză.

În plus, dacă expunerea era mai mare şi şansele femeii de a termina perioada de menopauză înainte de 45 de ani erau mai crescute.

Potrivit cercetătorilor, instalarea timpurie a menopauzei este asociată cu multiple probleme de sănătate, cum sunt cele cardiovasculare.

Expunerea îndelungată la plumb favorizează apariţia mai multor afecţiuni, precum hipertensiune arterială, leziuni ale creierului, cancer şi oboseală.

Pentru a limita această expunere, cercetătorii vin cu câteva sfaturi: consumul redus de suc de mere (studiile recente au arătat că mai multe sortimente de suc de mere din comerţ conţine plumb), nu cumpăra vopsele care conţin plumb, testează nivelul de metal din apa de la robinet.