Motivele pentru care berea nu ar trebui să lipsescă din dieta femeilor

1 2 jpg jpeg

„Cu rol în menţinerea sănătăţii sistemului osos, siliciul este un pion important în prevenţia osteoporozei. Berea conţine acest element, ceea ce îi poate asigura o poziţie de neînlocuit într-o dietă echilibrată destinată femeilor. Astfel, datorită acestui conţinut de siliciu, un consum moderat de bere poate contribui la reducerea incidenţei osteoporozei. Totodată, şi în cazul unei alte teme extrem de interesante în rândul femeilor, menţinerea siluetei, berea vine cu veşti bune. Rezultatele studiului pe care Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut şi care a vizat relaţia între consumul de bere şi indicatorii de masă corporală, au revelat, fără echivoc, că un consum moderat de bere nu are nicio influenţă asupra siluetei, celebra “burtă de bere” rămânând un simplu mit”, spune Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Ajută la prevenirea osteoporozei

Rezultatele mai multor cercetări recente au arătat că un pahar de bere, consumat zilnic, pe perioada menopauzei, ajută la fortificarea oaselor.

Specialiştii susţin că femeile care au consumat o cantitate moderată de bere au avut o densitate osoasă a coloanei şi a şoldurilor cu 5-8% mai mare decât cele care nu au consumat bere deloc. Acest fapt poate fi pus pe seama conţinutului de siliciu al berii, un element important pentru creşterea şi dezvoltarea oaselor.

Sursă importantă de antioxidanţi

O bună sursă de antioxidanţi pe care o poţi include în dietă este chiar berea. Băutura conţine antioxidanţi naturali care pot influenţa în mod pozitiv starea de sănătate a organismului.

Aceştia au ca sursă malţul (orz), cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Hameiul conţine flavonoide, antioxidanţi chiar mai puternici decât cei conţinuţi de ceaiul verde sau soia.

Nu afectează silueta

Faptul că berea poate duce la creşterea în greutate este doar un mit. Un consum moderat de bere nu influenţează circumferinţa abdominală, raportul talie/şold sau indicele de masă corporală.

Berea conţine sodiu, carbohidraţi, proteine şi chiar vitaminele B2 şi B6, iar 350 de ml de bere conţin 150 de calorii, 13 g de carbohidraţi, 1.5 g de proteine, 0 g de grăsimi şi 5% alcool.