Motive din cauza cărora NU POŢI SLĂBI

1 2 jpg jpeg

Recent, un grup de cercetători de la Universitatea din Adelaide, Australia, au descoperit o nouă cauză pentru care anumite persoane nu pot slăbi. Potrivit acestora, nervii gastrici, ce transmit creierului senzaţia de saţietate, încetează să mai funcţioneze corespunzător dacă mâncăm prea mult junk-food.

Astfel, potrivit studiului publicat de aceştia luna trecută, persoanele afectate de această problemă trebuie să mănânce mai mult pentru a se simţi sătule. Dar echipa de cercetători nu a reuşit să găsească o soluţie pentru această problemă.

Creierul, un rol important

Nu doar stomacul joacă un rol important în succesul unei diete, ci şi creierul, mai exact, un hormon secretat de acesta, numit leptină, care are rolul de a inhiba pofta de mâncare şi a încuraja consumul de energie din organism.

Potrivit unui studiu realizat anul trecut la Universitatea din Michigan, persoanele care au prea puţină sau prea multă leptină nu pot slăbi. Cu toate că, până în prezent, leptina a fost studiată de mai multe echipe de cercetători din întreaga lume, o soluţie viabilă pentru reglarea nivelului acestui hormon nu a fost descoperită.

Forma corpului îţi spune şansele de reuşită

Un studiu publicat în "Journal of the American Medical Association", în urmă cu câţiva ani, arată că succesul unei diete este influenţat şi de forma corpului, de măr sau de pară.

Citeşte continuarea articoului AICI