Modificările care pot preveni pierderea unei sarcini

2 jpg jpeg

Specialiştii susţin că greutatea mare, obiceiurile alimentare şi cele zilnice cresc riscul apariţiei unui avort spontan.

La cercetarea, publicată în Jurnalul de Obstetrică şi Ginecologie, au participat 91.427 de femei. La începutul studiului, specialiştii de la Universitatea din Copenhaga au analizat sarcinile şi naşterile care au avut loc între 1996 şi 2002. Dintre participante, doar 3,5% au pierdut sarcina în acest interval de timp.

Ulterior, cercetătorii le-au rugat pe participante să completeze mai multe chestionare legate de obiceiurile lor zilnice şi problemele pe care le-au întâmpinat în lunile de sarcină.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că pierderile de sarcină au fost des întâlnite la participantele trecute de 30 de ani care: lucrau pe timp de noapte, obi;nuiau să copnsume alcool, ridicau greutăţi, sufereau anumite traume, fie erau supraponderale sau obeze.

,,Greşelile pe care le facem în timpul zilei pot afecta mai mult decât credem sarcina. Încă din perioada de concepere este esenţial ca femeia să aibă o dietă echilibrată, să nu se abţină de la mâncare sau să exagereze de frica kilogramelor, fie să ridice greutăţi mai mari”, a afirmat Caroline Overton, purtător de cuvânt la Colegiul Roial de Obstetrică şi Ginecologie.