Mod inedit de tratare a acneei

1 2 jpg jpeg

Specialiştii au izolat şi au studiat genoamele a 11 virusuri, cunoscute şi sub numele de bacteriofagi, care pot distruge la rândul lor bacteria ce cauzează acneea.

Descoperirile pot duce la dezvoltarea de noi terapii care să conţină virusuri şi care să fie utilizate pentru a trata problemele pielii specifice adolescenţei.

,,Există două direcţii sigure în care poate fi exploatată această descoperire. Prima este posibilitatea de a folosi direct bacteriofagi, ca o terapie de înlăturare a acneei. Cea de-a doua posibilitate presupune utilizarea componentelor derivate din bacteriofagi, care ajută tratarea aceleiaşi probleme dermatologice”, a precizat Graham Hatfull, profesor la Universitatea din Pittsburgh din SUA.

Cercetătorii susţin că toţii bacteriofagii transportă o genă, care conţine o proteină capabilă să distrugă bacteria Propionibacterium, cea care duce la apariţia acneei.

Apariţia de noi terapii împotriva acneei este cu atât mai mult necesară cu cât bacteria care provoacă boală a devenit în unele cazuri rezistentă la tratamentul cu antibiotice.

Rezultatele studiului vor fi publicate în Jurnalul Medical ,,Microbiologia”.