Mişcarea reduce riscul de diabet în cazul copiilor

1 2 jpg jpeg

În plus, activitatea fizică intensă poate reduce şi indicele masei corporale din organism. Cercetarea a fost efectuată pe 222 de copii supraponderali, cu vârsta cuprinsă între 7 şi 11 ani din Augusta, SUA, care nu făceau nici un fel de sport înainte.

O treime dintre copii şi-au menţinut stilul de viaţă sedentar, o treime din ei au făcut mişcare câte 20 de minute pe zi, iar restul au făcut sport 40 de minute după şcoală.

Pentru a vedea diferenţele, cercetătorii au măsurat indicele de masă corporală a copiilor, dar şi glicemia. Copiii care au făcut sport 40 de minute aveau un risc cu 22% mai redus de apariţie a diabetului, iar cei care au făcut 20 de minute de mişcare aveau riscul cu 18% mai mic.

,,Dacă exerciţiul fizic aduce beneficii organismului, atunci mişcarea zilnică are şi mai multe avantaje. Pe lângă faptul că poate reduce riscul de diabet, mişcarea este mai mult decât necesară în cazul copiilor supraponderali sau obezi”, a precizat Catherine Davis, psiholog la Institutul de Sănătate Publică din Georgia, SUA.

Specialiştii trag cu această ocazie un alt semnal de alarnă privind obezitatea în rândul copiilor, factor ce duce frecvent la apariţia diabetului de tipul II.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane.