Mirodenia care ajută la prevenirea cancerului colorectal

1 2 jpg jpeg

În cadrul cercetării, realizată de specialiştii de la Universitatea din Arizona, SUA, cobailor le-a fost introdus în alimentaţie cinnamaldehida, compus care oferă scorţişoarei mirosul şi aroma aparte.

La finalul studiului, oamenii de ştiinţă au făcut mai multe teste pe cobai, iar rezultatele lor au arătat că aceştia aveau un risc mai redus de a dezvolta cancer colorectal.

Mai exact, în organismul cobailor, la nivel celular, s-a dezvoltat abilitatea de a protecţie împotriva tumorile canceroase, cum sunt şi cele care apar la nivel colorectal.

,,Având în vedere că în multe din cazuri cancerul colorectal se depistează în stadii avasate, este nevoie să descoperim noi strategii prin care putem să prevenim şi să tratăm această boală. Următorul pas este aflăm exact cum acţionează compusul din scorţişoară şi să putem folosi acest lucru în folosul nostru”, a afirmat Georg Wondrak, profesor asocita în cadrul Universităţii din Arizona.

Concluziile studiului au fost publicate online în Jurnalul Medical ,,Cancer Prevention Research”.