Miraculoasele ciuperci shiitake şi promisiunea vieţii veşnice. Reţeta elixirului

1 2 jpg jpeg

Fiind o explozie de minerale şi vitamine, sunt recomandate a fi incluse în dieta vegetarienilor. Shiitake cresc în Asia încă din timpurile preistorice. Chinezii obişuniau să le numească "ciupercile împăratului", iar acest apelativ demonstrează importanţa de care se bucurau.

În timpul Dinastiei Ming, bucătarii le adăugau în mâncare, nu numai pentru a-i îmbogăţi gustul (ciupercile shiitake nu se compară deloc cu celelalte ciuperci), cât mai ales pentru că astfel se putea întâmpla minunea: corpul prindea puteri noi (acţionau direct asupra miraculoasei energii a vieţii-qi) şi întinerea, scurgerea timpului nemaipunându-şi amprenta asupra celor care le savurau din plin.

Imediat după ce se culeg de pe trunchiul copacilor (aşa le place lor să trăiască, îmbrăţişând strâns copacul care le este cămin) sau de pe buştenii căzuţi la pământ şi înmuiaţi de vânturi, ploi şi curgerea timpului, ciupercile shiitake au un miez foarte aromat, ce aduce cu cel al unei fripturi ispititoare, cu o textură untoasă. Datorită conţinutului mai scăzut de apă (doar 75%), aceste ciuperci îşi potenţează şi mai bine aroma şi gustul. Citeşte articolul integral pe ANTENA SATELOR