Mineralul care te protejează de cancerul pancreatic

1 2 jpg jpeg

Rezultatele studiului completează acum celelalte cercetări care au evidenţiat faptul că magneziul ajută la reducerea riscului de diabet zaharat, care este unul dintre factorii care favorizează apariţia cancerului pancreatic.

În cadrul studiului, specialiştii americani au analizat datele obţinute de la 66.000 de bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 50 şi 76 de ani.

Cercetătorii au verificat în primă fază dacă participanţii luau suplimente cu magneziu, dar şi care este legătura dintre administrarea acestora şi riscul de cancer pancreatic.

Pe tot parcursul cercetării, 151 de voluntari au fost diagnosticaţi cu această formă de cancer. Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit că participanţii care luau deseori suplimente care conţineau acest mineral erau mai protejaţi împotriva cancerului pancreatic.

În schimb, riscul era mai mare la voluntarii care nu luau astfel de suplimente.

„Administrarea unei doze de doar 100 de miligrame de magneziu pe zi reduce cu aproximativ 24% riscul de apariţie a cancerului de pancreas. Beneficiile acestui mineral sunt valabile şi dacă suplimentele care îl conţin sunt administrate după ce a fost pus diagnosticul de cancer“, a precizat Daniel Dibaba, profesor în cadrul Şcolii de Sănătate Publică de la Universitatea Indiana.

Beneficiile acestui mineral sunt prezente chiar dacă el este asimilat din alimentaţie şi nu administrat sub formă de supliment.

Printre cele mai bune alimente care conţin magneziu se numără legumele cu frunze verzi, nucile şi seminţele, peştele gras, soia, dar şi avocado şi bananele.