Migrenele dese, asociate cu depresia

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercetării au arătat că femeile care au des migrene au un risc cu 40% mai mare de a suferi de depresie, faţă de cele care nu au astfel de dureri.

,,Pe tot parcursul studiului am analizat asocierea dintre migrene şi dezvoltarea în timp a depresiei. Sperăm ca descoperirile nostre să-i încurajeze pe medici să discute cu pacienţii lor care suferă des de migrene despre posibilitatea apariţiei depresiei şi modalităţile de prevenire a acesteia”, a afirmat Tobias Kurth, medic la Spitalul de Femei din Brigham, SUA.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au analizat riscul de depresie în rândul a 36.154 de femei, care nu sufereau în momentul începerii studiului de depresie.

După ce au fost împărţite în patru grupuri, în funcţie de formele clinice ale migrenei: cele care aveau migrene active cu aură, cele care aveau migrene active, dar fără aură, cele care au avut în trecut migrene şi cele care nu sufereau de migrene.

Aura, asociată cu migrena, este reprezentată de luminile sau petele albe pe care persoana le are în câmpul vizual. În cei 14 ani de cercetare, 3.971 de participante au fost diagnosticate cu depresie.

Cele care nu au avut migrene au un risc cu 36% mai crescut să dezvolte depresie, în timp ce participantele care au suferit în trecut dureri de cap sunt mai predispuse cu 41% depresiei.