Micul dejun bogat în proteine, de ajutor în cazul copiilor supraponderali

1 2 jpg jpeg

De asemenea, specialiştii susţin că micul dejun bogat în proteine este şi o bună modalitate prin care copiii sunt feriţi de kilograme în plus.

Cercetătorii spun că doar 35 de grame de proteine, consumate la micul dejun, aduc beneficii copiilor, de aceea sfătuiesc părinţii să includă în dieta lor alimente care conţin proteine de calitate înaltă, cum sunt laptele, ouăle, iaurtul sau carne fără grăsime.

La cercetare au participat mai mulţi copii care erau supraponderali şi care obişnuiau să nu consume micul dejun. Iniţial ei au fost împărţiţi în trei grupuri, după care o parte dintre ei au consumat zilnic mic dejun care includea proteine de înaltă calitate sau doar proteine de origine vegetală.

În tot acest timp, copiii din cel de-al treilea grup au continuat să nu consume micul dejun pe o perioadă de 12 săptămâni.

Rezultatele obţinute au arătat că participaţii din primul grup au reuşit să reducă câte 400 de calorii din alimentaţia zilnică şi să câştige în tot acest timp masă musculară. În schimb, ceilalţi copii şi-au păstrat greutatea.

„Copiii care sunt obişnuiţi încă de mici să consume micul dejun îşi păstrează, în cele mai multe din cazuri, obiceiul şi când ajung adulţi. De aceea părinţii ar trebuie să-i obişnuiască de mici cu acest obicei alimentar“, au precizat cerectătorii care au participat la studiu.