Metodele care îţi protejează ficatul

1 2 jpg jpeg

Mănâncă alimente cu proprietăţi antioxidante

Dacă îţi doreşti un ficat sănătos, asigură-te că dieta ta include alimente bogate în antioxidanţi. Printre cele mai recomandate se numără: afinele, merişoarele, murele, zmeura, căpşunile şi anghinarea. De asemenea, sucurile proaspete din frunze de păpădie, sfeclă sau iarbă de grâu au proprietăţi antioxidante foarte puternice.

Limitează consumul de alcool

Consumul excesiv de alcool determină eliberarea substanţelor toxice în organism, care pot fi dăunătoare ficatului. Una dintre cele mai frecvente cauze ale afecţiunilor hepatice este consumul în cantităţi mari de alcool, care poate duce în 37% din cazuri la deces. De asemenea, şi obiceiul de a bea frecvent alcool, dar în cantităţi reduse poate fi dăunător, putând determina apariţia ficatului gras.

Consumă mâncare organică

Alimentele organice sunt cele care nu conţin pesticide, hormoni adăugaţi sau antibiotice, în cazul celor de origine animală. Cu alte cuvinte, dacă doreşti să îţi protejezi ficatul, ar trebui să te fereşti de mâncarea cu adaos de chimicale şi de aditivi. De aceea, citeşte cu atenţie etichetele produselor înainte de a le cumpăra şi informează-te cu privire la sursa din care provin.

Citeşte mai multe pe această temă AICI