Mersul pe jos le fereşte pe femei de accidentul vascular

1 2 jpg jpeg

Riscul de AVC este mai mic în cazul femeilor care preferă mersul pe jos, spre deosebire de cele care nu fac astfel de mişcare.

La studiu au participat aproximativ 33.000 de femei şi bărbaţi, care au răspuns la mai multe chestionare legate de activităţile lor fizice.

José María Huerta, reprezentant al Autorităţilor Regionale Medicale din Spania, dar şi alţi oamenii de ştiinţă au împărţit participanţii la studiu pe grupe de vârstă, sex, tipul exerciţiilor fizice praticate şi timpul total dedicat sportului.

Pe parcursul celor 12 ani de cercetări, specialiştii au verificat periodic starea de sănătate a voluntarilor. Dintre cei 33.000 de participanţi, 442 au suferit accidente vasculare cerebrale.

Rezultatele obţinute au arătat că femeile care mergeau pe jos periodic aveau un risc cu 43% mai redus de a suferi un AVC.

,,Vom continua cercetările pentru a putea descoperi modul în care mersul pe jos reduce semnificativ riscul de AVC. Acest tip de mişcare reduce riscul de apariţie a problemelor cardiace mai mult în cazul femeilor decât al bărbaţilor”, a precizat Wilson Cueva, medic la Universitatea din Chicago, SUA.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Stroke”.