Merele ţin departe tentaţia de a cumpăra ciocolată

2 jpg jpeg

Multe persoane nu se pot opri de la a da iama ├«n raionul cu dulciuri din supermarket. Dar cercet─âtorii din Statele Unite ale Americii au descoperit c─â persoanele care m─ân├ónc─â un m─âr ├«nainte de a pleca la cump─âr─âturi au cu 25% mai multe ┼čanse s─â cumpere legume ┼či fructe, ├«n defavoarea dulciurilor.

├Än cadrul cercet─ârii, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au ales 120 de persoane pe care le-au ├«mp─âr┼úit ├«n trei grupuri. Cei din prima categorie au m├óncat un m─âr ├«nainte s─â plece la cump─âr─âturi, persoanele din al doilea grup au m├óncat o pr─âjitur─â, iar cei din al treilea grup nu au m├óncat nimic.

Cei care au mâncat mere au cumpărat alimente mai sănătoase, în timp ce persoanele care au mâncat o prăjitură au avut tendinţa să cumpere hrană bogată în calorii.

Unul dintre cercetători, dr. Aner Tal, de la Universitatea Cornell, din SUA, a declarat că ceea ce trebuie să învăţăm din acest studiu este că dacă mâncăm ceva sănătos înainte de a merge la o sesiune de cumpărături, vom pleca de acasă cu gândul de a face alegeri alimentare mai sănătoase.