Memoria îţi joacă feste? Iată ce te ajută!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii au descoperit că yoga este o metodă mult mai eficientă de a creşte puterea creierului, spre deosebire de celelalte exerciţii fizice convenţionale.

În cadrul şedinţelor de yoga din timpul studiului, cele 30 de femei care au participat au fost rugate să încerce poziţii yoga în picioare, în timp ce stăteau aşezate jos, dar şi întinse pe spate. În tot acest timp, ele aveau un ritm echilibrat al respiraţiei.

Pe tot parcursul cercetării, exerciţiile de yoga au cuprins şi contracţii izometrice, care ajută la modificarea tensiunii muşchilor. Astfel, specialiştii au observat că după doar 20 de minute de yoga participantele au putut să se concentreze mult mai bine.

,,După sesiunile scurte de yoga, participanţii la studiu au putut să proceze mai multe informaţii într-un timp mai scurt, dar şi să se concentreze mai bine decât înainte. Exerciţiile mentale şi cele de respiraţie au ca scop calmarea minţii şi a corpului, în timp ce persoana se concentrează doar asupra poziţiei şi a ritmului respiraţiei. În plus, exerciţiile pot reduce stările de anxietate şi cele de stres, ceea ce face ca persoana să fie mai abilă din punct de vedere mental”, a afirmat Neha Gothe, profesor de Kinesiologie la Universitatea de Stat ,,Wayne” din Detroit, SUA.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Jurnalul de Activitate Fizică şi Sănătate.