Medicamentul care te ajută să renunţi la alcool

1 2 jpg jpeg

Medicamentul, care se numeşte Chantix, acţionează prin blocarea receptorilor de nicotină din creier, iar persoanele care au l-au luat au spus medicilor supraveghetori că au băut şi mai puţin.

,,Există în prezent mai multe medicamente aprobate de Administraţia Medicamentelor şi Alimentelor pentru renunţarea la fumat sau la alcool. Deoarece este foarte greu să tratezi ambele dependenţe în acelaşi timp şi rezultatele studiului nu au fost la fel, o să verificăm exact cum acţionează acest medicament şi asupra dependenţei de alcool”, a precizat Sherry McKee, profesor asociat la Departamentul de Psihiatrie de la Universitatea Yale, din New Haven, SUA.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii au recrutat 15 adulţi sănătoşi, care consumau moderat alcool şi obişnuiau să fumeze.

Fiecare participant a vizitat laboratorul de şase ori, dintre care la trei dintre vizite au primit câte o pastilă placebo, iar în celălalte trei dăţi au primit medicamentul Chantix.

După ce le-a fost verificată tensiunea arterială a participanţilor şi au răspuns la un set de întrebări, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că pofta pentru ţigări şi pentru alcool era mai mică datorită medicamentului.