Medicament nou pentru insuficienţa cardiacă

1 2 jpg jpeg

Noul medicament, numit LCZ696, poate reduce cu 20% mortalitatea în cazul persoanelor cu insuficienţă cardiacă, potrivit unui studiu prezentat la Congresul Societăţii Europene de Cardiologie şi apărut în publicaţia „New England Journal of Medicine”.

De asemenea, acelaşi studiu arată că acest nou medicament poate reduce cu 21% numărul spitalizărilor legate de această boală.

Beneficiile tratamentului au fost constatate în cadrul unui studiu clinic la care au participat 8.442 de pacienţi din 47 de ţări, care au fost monitorizaţi 27 de luni.

În urma beneficiilor demonstrate în studiul clinic, firma producătoare va începe demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor necesare pentru comercializarea medicamentului.

Insuficienţa cardiacă se caracterizează prin incapacitatea miocardului (muşchiul cardiac) de a pompa cantitatea de sânge necesară pentru a acoperi nevoile energetice ale organismului.

În ciuda tratamentelor existente, rata de mortalitate în insuficienţa cardiacă rămâne ridicată, de 50% la cinci ani după diagnosticare.