Măsoară-ţi gratuit tensiunea arterială!

1 2 jpg jpeg

Pentru a gasi soluţii eficiente în diminuarea problematicii hipertensiunii arteriale, Societatea Română de Hipertensiune organizeaza campanii de informare şi constientizare a publicului larg cu privire la importanţa depistării precoce a acestei afecţiuni.

Campania de măsurare a tensiunii arteriale din 17 mai - Bucureşti se va organiza în zona Spitalului Colţea, zona Universitate.

În România, 62% din decesele înregistrate sunt cauzate de boala cardiovasculară. Doi din trei români mor de afecţiuni cardiovasculare, dintre care cea mai frecvent întâlnită este hipertensiunea arterială. Prin acţiunile de conştientizare şi educare a publicului larg cu privire la problematica hipertensiunii arteriale, Societatea Română de Hipertensiune doreşte să aducă în atenţia publicului larg cele mai noi metode de prevenţie, diagnosticare şi control al tensiunii arteriale.

”Hipertensiunea arterială reprezintă o problemă de sănătate publică care trebuie remediată prin politici sanitare adecvate de depistare precoce şi tratament corespunzător. Principalele direcţii ale Ministerului Sănătăţii pe anul în curs vizează prevenţia în sănătate, prin elaborarea şi implementarea unor programe eficiente.” a declarat Eugen Nicolaescu, Ministrul Sănătăţii.