Maratonul Internaţional al Copiilor

1 2 jpg jpeg

Evenimentul, care va avea loc mar┼úi, 16 octombrie, pe stadionul Dinamo, ├«ncep├ónd cu ora 10, este organizat de Salva┼úi Copiii Rom├ónia, cu sus┼úinerea ,,Save the Children Interna┼úional" ┼či Asocia┼úia ,,Sport pentru Via┼ú─â".

La maratonul ├«n ┼čtafet─â vor mai participa 20.000 de copii din 40 de ┼ú─âri, precum Australia, Cambogia, China, Indonezia, Afganistan, India, Kenya, Uganda, Nigeria, SUA, Brazilia, Mexic ┼či Germania.

Competi┼úia face parte din programul de reducere a mortalit─â┼úii ├«n r├óndul copiilor mai mici de cinci ani, ,,Fiecare copil conteaz─âÔÇŁ, a c─ârui scop este de a atrage aten┼úia autorit─â┼úilor asupra fenomenului de malnutri┼úie a copiilor.

Conform datelor Centrului Na┼úional de Statistic─â ┼či Informatic─â ├«n S─ân─âtate Public─â din cadrul Institutului Na┼úional de S─ân─âtate Public─â, ├«n Rom├ónia, 8.601 de copii erau ├«nregistra┼úi cu malnutri┼úie proteino-caloric─â ├«n semestrul 1 al anului 2011 ┼či 8.085 de copii ├«n semestrul 1 din 2012.

În 2010, 100 de copii au murit din această cauză, iar în 2012 au fost înregistrate alte 2.148 de cazuri noi.

,,Aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame ┼či copii, prin educarea femeilor ├«ns─ârcinate ┼či a mamelor cu privire la cre┼čterea, ├«ngirjirea ┼či necesit─â┼úile nou-n─âscutului ┼či a copilului cu v├órsta p├ón─â ├«n cinci aniÔÇŁ, a precizat Gabriela Alexandrescu, pre┼čedintele executiv al Organiza┼úiei Salva┼úi Copiii Rom├ónia.