Maratonul Internaţional al Copiilor

1 2 jpg jpeg

Evenimentul, care va avea loc marţi, 16 octombrie, pe stadionul Dinamo, începând cu ora 10, este organizat de Salvaţi Copiii România, cu susţinerea ,,Save the Children Internaţional" şi Asociaţia ,,Sport pentru Viaţă".

La maratonul în ştafetă vor mai participa 20.000 de copii din 40 de ţări, precum Australia, Cambogia, China, Indonezia, Afganistan, India, Kenya, Uganda, Nigeria, SUA, Brazilia, Mexic şi Germania.

Competiţia face parte din programul de reducere a mortalităţii în rândul copiilor mai mici de cinci ani, ,,Fiecare copil contează”, a cărui scop este de a atrage atenţia autorităţilor asupra fenomenului de malnutriţie a copiilor.

Conform datelor Centrului Naţional de Statistică şi Informatică în Sănătate Publică din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, în România, 8.601 de copii erau înregistraţi cu malnutriţie proteino-calorică în semestrul 1 al anului 2011 şi 8.085 de copii în semestrul 1 din 2012.

În 2010, 100 de copii au murit din această cauză, iar în 2012 au fost înregistrate alte 2.148 de cazuri noi.

,,Aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii, prin educarea femeilor însărcinate şi a mamelor cu privire la creşterea, îngirjirea şi necesităţile nou-născutului şi a copilului cu vârsta până în cinci ani”, a precizat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.