Mâncarea nesănătoasă reduce capacitatea intelectuală

1 2 jpg jpeg

Este cunoscut faptul c─â alimentele grase duc la cre┼čterea ├«n greutate, ├«ns─â cercet─âtorii ne aten┼úioneaz─â c─â acesta nu este singurul efect al m├ónc─ârii nes─ân─âtoase.

Persoanele care mănâncă în mod constant alimente hipercalorice se pot confrunta cu probleme la nivelul creierului.

Conform speciali┼čtilor, m├óncarea nes─ân─âtoas─â ├«ncetine┼čte activitatea creierului, determin├ónd sc─âderea capacit─â┼úii acestuia.

Cercet─âtorii de la Universitatea Washington au realizat un studiu pe ┼čoareci de laborator. La cei hr─âni┼úi cu m├óncare hipercaloric─â, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au observat sc─âderea irig─ârii hipocampului, zona cerebral─â care gestioneaz─â ├«nv─â┼úarea ┼či memoria.

ÔÇťCobaii ajun┼či obezi ├«n urma unei alimenta┼úii foarte grase ├«nregistreaz─â rezultate mai pu┼úin bune la testele cognitive, spre deosebire de cei cu o greutate normal─âÔÇŁ, conchid autorii studiului.