Mâncarea nesănătoasă reduce capacitatea intelectuală

1 2 jpg jpeg

Este cunoscut faptul că alimentele grase duc la creşterea în greutate, însă cercetătorii ne atenţionează că acesta nu este singurul efect al mâncării nesănătoase.

Persoanele care mănâncă în mod constant alimente hipercalorice se pot confrunta cu probleme la nivelul creierului.

Conform specialiştilor, mâncarea nesănătoasă încetineşte activitatea creierului, determinând scăderea capacităţii acestuia.

Cercetătorii de la Universitatea Washington au realizat un studiu pe şoareci de laborator. La cei hrăniţi cu mâncare hipercalorică, oamenii de ştiinţă au observat scăderea irigării hipocampului, zona cerebrală care gestionează învăţarea şi memoria.

“Cobaii ajunşi obezi în urma unei alimentaţii foarte grase înregistrează rezultate mai puţin bune la testele cognitive, spre deosebire de cei cu o greutate normală”, conchid autorii studiului.