Mănânci multe dulciuri? Iată ce rişti!

1 2 jpg jpeg

Ei sunt de părere că dulciurile pot creşte riscul de apariţie şi a altor afecţiuni cardiovasculare.

Pentru a vedea care sunt efectele consumului de zahăr, oamenii de ştiinţă au analizat obiceiurile alimentare şi starea de sănătate în cazul a zeci de mii de persoane din SUA.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participanţii care obţineau un sfert din caloriile zilnice din dulciuri avea un risc mai ridicat de a dezvolta boli cardiovasculare, spre deosebire de celelalte persoane.

Pentru că tot mai multe persoane obişnuiesc să consume cantităţi mari de zahăr, specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au precizat că doar 10% din caloriile zilnice trebuie să fie reprezentate de acest aliment. Mai exact, în cazul femeilor este recomandată o cantitate de 50 grame de zahăr, iar la bărbaţi de 70 de grame.

,,Cu siguranţă zahărul este o bună soluţie pentru a obţine energia de care avem nevoie. Dar atunci când este consumat în cantităţi mari poate duce la creşterea în greutate, ceea ce măreşte riscul de hipertensiune, respectiv a bolilor cardiovasculare”, a afirmat Naveed Sattar, profesor la Fundaţia Britanică de Cardiologie.