M─ân├ónci multe dulciuri? Iat─â ce ri┼čti!

1 2 jpg jpeg

Ei sunt de p─ârere c─â dulciurile pot cre┼čte riscul de apari┼úie ┼či a altor afec┼úiuni cardiovasculare.

Pentru a vedea care sunt efectele consumului de zah─âr, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au analizat obiceiurile alimentare ┼či starea de s─ân─âtate ├«n cazul a zeci de mii de persoane din SUA.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participanţii care obţineau un sfert din caloriile zilnice din dulciuri avea un risc mai ridicat de a dezvolta boli cardiovasculare, spre deosebire de celelalte persoane.

Pentru c─â tot mai multe persoane obi┼čnuiesc s─â consume cantit─â┼úi mari de zah─âr, speciali┼čtii de la Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii au precizat c─â doar 10% din caloriile zilnice trebuie s─â fie reprezentate de acest aliment. Mai exact, ├«n cazul femeilor este recomandat─â o cantitate de 50 grame de zah─âr, iar la b─ârba┼úi de 70 de grame.

,,Cu siguran┼ú─â zah─ârul este o bun─â solu┼úie pentru a ob┼úine energia de care avem nevoie. Dar atunci c├ónd este consumat ├«n cantit─â┼úi mari poate duce la cre┼čterea ├«n greutate, ceea ce m─âre┼čte riscul de hipertensiune, respectiv a bolilor cardiovasculareÔÇŁ, a afirmat Naveed Sattar, profesor la Funda┼úia Britanic─â de Cardiologie.