Mănânci hot-dog zilnic? Poţi face diabet!

1 2 jpg jpeg

Este ştiut că un consum zilnic de mezeluri creşte riscul de a face cancer intestinal, însă specialiştii de la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard au descoperit încă un dezavantaj al acestora.

Astfel, consumul zilnic a 50 g de carne roşie neprocesată creşte cu 19% riscul de diabet de tip 2, iar consumul a 50 g de carne roşie procesată (echivalentul unui hot dog, a unui cârnat sau a două felii de şuncă) a fost asociat cu o probabilitate de 51% de a face această boală. Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că includerea cerealelor integrale în dieta zilnică reduce riscul de a face diabet de tip 2 cu 23%.

Oamenii de ştiinţă americani au ajuns la această concluzie după ce au analizat datele mai multor cercetări, unul desfăşurat pe o perioadă de 20 de ani, unul pe 28 de ani, iar altul, pe o durată de 14 ani, la care au participat în total 200.000 de persoane.

Datele au fost apoi comparate cu cele ale altei cercetări la care au participat peste 400.000 de persoane dintre care peste 28.000 au făcut diabet.