Mănânci fast-food? Iată ce se modifică în organism!

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii susţin că indicele de masă corporală se modifică după fiecare produs de fast-food consumat. Mai exact, el creşte cu 0,03 de fiecare dată când consumăm astfel de produse.

După ce au folosit informaţii şi de la alte cercetări, oamenii de ştiinţă au observat că din 1999 şi până în 2008, numărul meselor de fast-food pe care le consumă o persoană pe an a crescut de la 27 la 33.

Rezultatele obţinute au arătat că persoanele din Australia, Irlanda, Noua Zeelandă şi Canadă obişnuiesc să consume tot mai multe produse de fast-food. La polul opus se situează locuitorii din Grecia, Belgia, Italia şi Olanda.

,,Această cercetare arată cât de importante sunt politicele alimentare în prevenirea epidemiei de obezitate. Dieta bogată în preparate procesate, în grăsimi şi zahăr nu aduce nici un fel de beneficiu sănătăţii. Ea duce în timp la creşterea numărului de persoane supraponderale şi a celor care sunt diagnosticate cu obezitate”, a precizat Francesco Branca, director al Departamentului de Dezvoltare pentru Nutriţie şi Sănătate, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.