Mănânci des peşte? Ai un risc mai mic de atac cerebral

2 2 jpg jpeg

O echipă internaţională de cercetători de la Universitatea ,,Cambridge” din Marea Britanie a ajuns la concluzia că suplimentele cu ulei de peşte nu au acelaşi efect ca şi consumul de somon, păstrăv sau scrumbie.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au analizat datele obţinute de la alte 38 de cercetări, efectuate pe aproximativ 800.000 de persoane din 15 ţări, referitor la consumul de peşte sau la suplimentele cu acizi graşi Omega 3.

La finalul studiului, dintre participanţi, 34.817 persoane au suferit atacuri cerebrale. Specialiştii au observat că persoanele care obişnuiau să consume peşte de cel puţin două ori pe săptămână aveau un risc cu 6% mai redus de a suferi un atac cerebral faţă de cele care nu consumau deloc.

,,Toate studiile realizate până acum au arătat că peştele aduce nenumărate beneficii sănătăţii. E important să consumăm peşte cel puţin o dată pe săptămână, mai ales că astfel putem reduce riscul de accident vascular cerebral şi putem avea o dietă sănătoasă şi echilibrată”, a afirmat Peter Coleman, director adjunct a Asociaţiei Stroke din Marea Britanie.

Agenţia britanică ,,Food Standards” recomandă consumul a cel puţin 140 de grame de peşte gras pe săptămână.