Mănânci des la birou? Iată cum îţi este afectată sănătatea!

1 2 jpg jpeg

De asemenea, specialiştii susţin că sandwich-urile şi mâncare la caserolă care se consumă de regulă la birou duc în timp la apariţia deficienţelor de vitamine şi de minerale.

Pentru a vedea care este impactul acestui tip de alimentaţie asupra greutăţii, oamenii de ştiinţă au analizat comportamentul alimentar şi stilul de viaţă în cazul a 8.314 persoane pe o perioadă de cinci ani.

În primă fază, specialiştii au verificat cât de des participanţii mâncau la restaurant, dar şi ce fel de alimentaţie aveau la birou.

Astfel, rezultatele cercetării au arătat că voluntarii care obişnuiau să mănânce des la birou aveau probleme mai mari cu greutatea.

,,Participanţii care mâncau de mai mult de şase ori pe săptămână la restaurante sau în faţa calculatorului la birou aveau un indice de masă corporală mai mare decât ar fi fost cazul. În plus, aveau concentraţii reduse de lipoproteine, molecule care ajută la eliminarea colesterolului rău din sânge”, a afirmat Ashima Kant, conducătorul studiului.

Specialiştii au observat că lipsa de vitamine era mai des întâlnită în rândul femeilor, acestea având deficienţă de vitamine C şi E.