Mănânci de şase ori pe zi şi slăbeşti sănătos

1 2 jpg jpeg

Astfel, cercetătorii susţin că mesele dese şi porţiile mici de mâncare reprezintă cheia succesului în ceea ce priveşte slăbitul sănătos.

Celebrităţi de la Hollywood precum actriţa Jennifer Aniston, în vârstă de 46 de ani, a declarat că îşi menţine silueta cu cinci mese de-alungul unei zile, în porţii mici.

Potrivit studiului, stabilirea unui regim alimentar echilibrat şi sustenabil reprezintă, de fapt, cea mai mare provocare pentru persoanele care vor să piardă kilogramele în plus.

Autorii studiului au analizat îndeaproape două diete de slăbit pe parcursul a două săptămâni - un regim de slăbit cu două mese pe zi şi altul care includea şase mese zilnic.

Deşi raportul de calorii a rămas acelaşi, iar persoanele implicate au reuşit să slăbească, cei care au consumat şase mese zilnic şi-au menţinut o structură mai sănătoasă a corpului şi au reuşit să scadă din valoarea ridicată a indicelui corporal.

În plus, persoanele care au mâncat mai des, dar porţii mai mici, aveau niveluri mai sănătoase de glucoză, insulină şi colesterol.