Mănâncă iaurt ca să nu faci infarct

1 2 jpg jpeg

Pe lângă efectele benefice asupra digestiei, iaurtul probiotic mai aduce un beneficiu sănătăţii: îmbunătăţeşte activitatea cardiovasculară, au descoperit cercetătorii de la Spitalul Sir Charles Gardener din Perth, Australia.

Iaurtul ajută la creşterea colesterolului HDL, numit şi colesterol „bun”, substanţă care previne depunerea de grăsimi pe artere.

La cercetare au participat 1.080 de femei, care au fost monitorizate trei ani, timp în care au fost întrebate despre stilul de viaţă şi despre dietă. De asemenea, participantelor la studiu li s-au analizat arterele carotide.

Femeile care consumau zilnic 100 g de iaurt aveau vasele sangvine mai sănătoase, implicit aveau un risc mai mic de a face infarct sau atac vascular cerebral.

Iaurtul natural cu probiotice este un aliment care trebuie inclus zilnic în dietă, recomandă specialiştii.